Simpelhuisstraat 10/12, Middelburg 0118-227111 contact@stadskloostersimpelhuys.nl

Verhuur van de kapel van het Stadsklooster Simpelhuys

Midden in het centrum van Middelburg ligt een van de mooiste, oudste en uniekste schatten van Middelburg: de kapel van het Stadsklooster Simpelhuys; ooit was dit de Cellebroederskapel. Verscholen achter het monumentale stadhuis van Middelburg tref je de voormalige kapel van de Cellebroeders. Vroeger maakte de kapel – waarin ook een historisch orgel is aanwezig is – deel uit van een kloostercomplex. Samen met dat deel van het oorspronkelijke Cellebroedersklooster stap je zo honderden jaren terug in de tijd en word je overvallen door een serene rust. De kapel, het Simpelhuys en haar omgeving lenen zich bij uitstek voor het houden van culturele en maatschappelijke activiteiten. Stel je je eens voor: in een prachtig eeuwenoude ruimte jullie huwelijksvoltrekking of een afscheidsviering.

Burgerlijk huwelijk

Huwelijksvoltrekking door de ambtenaar van de burgerlijke stand in de kapel van het Stadsklooster

De gemeente Middelburg staat toe dat de kapel van het Stadsklooster gebruikt wordt als officiële trouwlocatie.
Trouwen in de kapel is de kers op de taart en maakt het nu net dat mooie moment waar iedereen van droomt en wil ervaren.

“JE HOEFT ALLEEN MAAR JA TE ZEGGEN”

Het huwelijk voltrekken in een van de prachtigste parels en oudste originele kerk van Middelburg. wie wil dat niet! Alles is mogelijk en bespreekbaar zodat het ook die huwelijksvoltrekking wordt zoals jullie dat voor ogen hebben. Jullie enthousiaste gastheer regelt alles tot in de puntjes en helpt met het organiseren van jullie bruiloft zodat jullie alleen nog maar hoeven te genieten.

Vooraf overleggen we met elkaar in alle rust over de mogelijkheden. We leggen figuurlijk voor jullie de rode loper uit (letterlijk kan ook, maar dat dan graag even aangeven). En we hebben mooie trouwstoelen die we zo kunnen plaatsen dat je naar je familie en vrienden kijkt.

Of je nu aansluitend wil toosten of de bruidstaart wil laten bezorgen en aansnijden, maak er vooral je eigen moment van. Hebben jullie vragen of wensen, neem contact op met jullie gastheer via contact@stadskloostersimpelhuys.nl of bel 0118-227111.

Er is ruimte in de kapel voor ongeveer 90-100 gasten (behalve tijdens corona) en er vindt maar één huwelijk op een dag plaats; als de agenda het toelaat kun je de dag ervoor  eventueel al versieren.

Er is een geluidsinstallatie, een elektrische piano en een orgel en binnenkort is er ook de mogelijkheid om te streamen en foto’s en filmpjes te laten zien en af te spelen op een groot scherm.

Wil je graag trouwen in Middelburg? Kies dan voor deze verborgen parel.

Kerkelijk huwelijk

Kerkelijke huwelijksbevestiging in de kapel van het Stadsklooster

Aansluitend of apart van de huwelijksvoltrekking door de ambtenaar van de burgerlijke stand kan in de kapel van het Stadsklooster ook de huwelijksbevestiging voor alle gezindten plaats vinden.

Het moet jullie dag worden!! Daarom vindt er maar één huwelijk op een dag plaats, en als de agenda het toelaat kun je de dag ervoor al versieren.

Je kunt het kerkje naar persoonlijke wens inrichten, decoreren met bloemen, kiezen voor eigen muziek of orgelspel, gasten onthalen met koffie, bruidstaart en/of een champagnetoost (of prosecco of alcoholvrij); de mogelijkheden zijn talrijk.

In de kerk kan de bruidstaart aangesneden worden en/of de prosecco/champagnetoost geschonken worden. Statafels zijn beschikbaar.  

Met verschillende prima bloemisten en leuke taartenmaaksters die in de stad aanwezig zijn hebben we principeafspraken gemaakt waar je gebruik van kunt maken. En wil je duiven uit laten vliegen dan kan dat ook.

Er is ruimte in de kapel voor ongeveer 90-100 gasten (behalve tijdens corona).

Er is een goede geluidsinstallatie aanwezig. Ook het orgel of de elektrische piano kunnen gebruikt worden. En binnenkort is er ook de mogelijkheid om te streamen en foto’s en filmpjes te laten zien en af te spelen op een groot scherm

Uitvaart
Een sfeervol en waardig afscheid

In geen straat in Middelburg lijken rust en stilte verder weg dan in de Simpelhuisstraat in het hartje van het centrum. In de schaduw van het monumentale stadhuis, op enige afstand van het rumoer van de Markt ligt er een domein van stilte. Als je eenmaal door de monumentale deur de kapel bent binnengegaan ervaar je dat je binnen gekomen bent in één van de meest verborgen monumenten van Middelburg, de sfeervolle kapel van het Stadsklooster Simpelhuys, ooit de kapel van de Cellebroeders. Vroeger een onderdeel van een groter kloostercomplex, nu bestaande uit de kapel zelf met daarnaast gelegen een deel van het oude klooster: het Simpelhuys, met verschillende ruimtes, die eventueel ook gehuurd kunnen worden.

In deze fantastische entourage kunnen wij alle ruimte aanbieden om een uitvaartplechtigheid te houden of de mogelijkheid om te condoleren.  Wij zien het als een uitdaging om voor elke persoonlijke wens een passende oplossing te vinden. Daarnaast maken wij graag gebruik van de expertise van en werken wij veel samen met  uitvaartondernemingen, waardoor wij in velerlei opzichten maatwerk kunnen bieden gekoppeld aan hoogwaardige en betaalbare kwaliteit. Met als eindresultaat een in alle opzichten memorabel en waardig afscheid zoals dit voor jou en de familie wenselijk is.

De kapel van het Stadsklooster is de juiste plaats om op een persoonlijke manier en in alle rust afscheid te nemen. Persoonlijk aandacht, zonder de tijdsdruk die vaak bij een uitvaart aan de orde is. In de kapel is heel veel mogelijk. Er is een goede geluidsinstallatie aanwezig. Ook het orgel of de elektrische piano kunnen gebruikt worden. En binnenkort is er ook de mogelijkheid om te streamen en foto’s en filmpjes te laten zien en af te spelen op een groot scherm.

We ontvangen binnen dit kader graag je gasten zoals jij dat graag hebt. Formeel of informeel zoals je dit voor ogen hebt.
Voor ongeveer 90-100 gasten (behalve tijdens corona) kunnen wij een afscheidsdienst organiseren. Heel belangrijk: de invulling van de dienst geef je zelf vorm.

Podium voor concert, voorstelling, expositie

De kapel van het Stadsklooster Simpelhuys, ooit de kapel van de Cellebroeder, leent zich enorm voor het geven van een concert door de bijzondere akoestiek.

Er zijn diverse mogelijkheden voor het geven/organiseren van een concert. Enerzijds betaalt men de huur of anderzijds kan men ook een optreden zonder huur organiseren, waarbij een vooraf afgesproken deel van de recette wordt afgedragen aan het stadsklooster.

Daarbij gelden de navolgende voorwaarden: Minimum toegangsprijs per bezoeker € 10,-

50% van de recette voor de artiest(en) en 50% voor Stichting Stadsklooster Simpelhuys.

Wij plaatsen je concerten op onze website en helpen je indien gewenst met de verdere publiciteit. Het spreekt voor zich dat eigen publicatie ook wenselijk is.

Om te kunnen helpen met publiciteit hebben wij meerdere gegevens nodig. Dit kun je als pdf downloaden en aan onze gastheer mailen.

Je kunt de kapel huren voor een lezing, expositie of concert. Zijn deze openbaar toegankelijk dan kondigen we deze graag voor je aan op onze website in de agenda.

Promotie en publiciteit via Stichting Stadsklooster Simpelhuys

Daarvoor is nodig dat we beschikken over de navolgende gegevens, waarvan de eerste 5 minimaal en de volgende vier optioneel zijn.

  1. Persbericht/korte samenvatting/inleidende wervende tekst met beschrijving van ensemble en inhoud activiteit, soort muziek;
  2. Foto van het ensemble (jpg) of solist;
  3. Aanvangstijdstip, eindtijdstip. Al of niet pauze. (Voorkeur is met een pauze);
  4. Toegangsprijs;
  5. Reserveringen (Bijv. kaarten aan de kassa, maar reserveren via je tel. nr./email adres is ook mogelijk, ook is het mogelijk reserveringen te laten verlopen via de website van het Stadsklooster);
  6. Link naar websites of filmpjes/muziekfragmenten
  7. Programma
  8. Foto’s (jpg) en biografieën van de individuele musici, c.q. uitgebreidere biografie van ensemble.
  9. Engelse vertaling.
Lezingen, seminars & expositie

De kapel kan worden gehuurd voor culturele en maatschappelijke doeleinden. Lezingen en seminars, maar bv. ook voor een boekpresentatie.

Religieuze bijeenkomst

De kapel van het Stadsklooster kan worden gehuurd voor diverse religieuze doeleinden.

Meditatieve ruimte

De kapel van het Stadsklooster kan worden gehuurd voor meditatieve bijeenkomsten.

Er zijn meditatiebankjes aanwezig.

Opnames maken

We zijn flexibel in het voldoen aan je wensen. Zo kan de kapel leeg gemaakt worden of kunnen stoelen op diverse manieren geplaatst worden afhankelijk van de gewenste opstelling. Er is een geluidsinstallatie, een akoestische piano en een orgel. En binnenkort een beeldscherm/digibord en komt er opnameapparatuur met de mogelijkheid van streamen.
In het naastgelegen Simpelhuys zijn er mogelijkheden om zich terug te trekken of om je om te kleden. Overleg hierover met de gastheer.

Op het Bodenplein, naast de kapel kun je parkeren en eigen materiaal uitladen.

Presentatie geven

We zijn flexibel in het voldoen aan je wensen. Zo kan de kapel leeg gemaakt worden of kunnen stoelen op diverse manieren geplaatst worden afhankelijk van de gewenste opstelling. Er is een geluidsinstallatie, een akoestische piano en een orgel. En binnenkort een beeldscherm/digibord en komt er opnameapparatuur met de mogelijkheid van streamen.
In het naastgelegen Simpelhuys zijn er mogelijkheden om zich terug te trekken of om je om te kleden. Overleg hierover met de gastheer.

Op het Bodenplein, naast de kapel kun je parkeren en eigen materiaal uitladen.

Repeteren met je muziekgezelschap/koor

We zijn flexibel in het voldoen aan je wensen. Zo kan de kapel leeg gemaakt worden of kunnen stoelen op diverse manieren geplaatst worden afhankelijk van de gewenste opstelling. Er is een geluidsinstallatie, een akoestische piano en een orgel. En binnenkort een beeldscherm/digibord en komt er opnameapparatuur met de mogelijkheid van streamen.
In het naastgelegen Simpelhuys zijn er mogelijkheden om zich terug te trekken of om je om te kleden. Overleg hierover met de gastheer.

Op het Bodenplein, naast de kapel kun je parkeren en eigen materiaal uitladen.

Voor een vraag of bericht

Contactinfo

Stadsklooster Simpelhuys
Simpelhuisstraat 10/12
4331 PH  Middelburg
0118-227111
stadskloostersimpelhuys@gmail.com
Kamer van Koophandelnummer: 68076010
Bankrekeningnr.: NL36 TRIO 0338 5945 74

Het Stadsklooster Simpelhuys is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).
RSIN: 8572 91 634
Facebook Image