De Huyskamer

De Huyskamer van Stadsklooster Simpelhuys is een huyskamer waar je binnen kunt lopen voor een kopje koffie of thee met een oortje. Met een oortje wil zeggen; er zijn vrijwilligers beschikbaar die met je in gesprek kunnen gaan, een luisterend oor kunnen bieden. Kortom; er voor je zijn. Maar, onze vrijwilligers zijn geen hulpverleners!

De Huyskamer bestaat uit twee ruimtes; de Franciscuskamer en de Clarakamer. We proberen de ruimtes een vriendelijke, welkome en huiselijke sfeer te laten uitstralen. Waar iedereen zich welkom voelt, en kan zijn wie hij of zij is. Onder het genot van een kopje koffie of thee (wij vragen € 1,00 per kopje) kun je een gesprekje aangaan, of gewoon op jezelf zijn, een boek uit de boekenkast lezen, je laten informeren over wat het stadsklooster is, of een spelletje doen met andere bezoekers. Niets moet, wees jezelf en voel je welkom!

Voorlopig zijn de openingstijden: zie de homepagina.

Ingang is via de kloostertuin ( via Bodenplein).

De Franciscuskamer en Clarakamer  kunnen ook afzonderlijk, of samen, worden gehuurd. In de Clarakamer is een beamer aanwezig. Voor meer informatie: zie onder tabblad Verhuur (hier wordt op dit moment nog aan gewerkt).

Bij verhuur van deze ruimtes is de Huyskamer gesloten. Dit wordt vermeld op het bord in de kloostertuin, en op Facebook, Twitter, Instagram en op de website. 

Tijdens de openingstijden van de Huyskamer is ook de kapel geopend als stiltekapel.